PROIECTUL TRAIN TO TRAIN

          Cel mai recent proiect Erasmus + KA 2, derulat de cadrele didactice ale Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, este proiectul Train to Train, care se încadrează în acțiunea cheie Cooperare pentru inovare si bune practici. Proiectul a fost aprobat în luna iulie 2017 și se desfășoară începând cu luna septembrie 2017, pe o perioadă de doi ani.
          Proiectul se desfășoară în parteneriat cu următoarele instituții:
-- IES Príncipe Felipe, Madrid, Spania,
-- Escuela Infantil Zofio, Madrid, Spania,
-- Escuela Reggio, Madrid, Spania,
-- Kitta Allegria, Berlin, Germania,
-- Da Vinci College, Dordrecht, Olanda.
          În perioada 13.02 -17.02.2017 s-a desfășurat prima vizită de proiect, în Madrid, la care au participat prof. Ecaterina Patrichi – coordonatorul şi iniţiatorul proiectului și prof. Georgeta Mihalache. În cadrul vizitei s-au organizat workshop-uri cu următoarele teme: Comunicarea elev - profesor, Elevul – protagonistul actului didactic, Profesorul – rolurile sale. Sesiunile de lucru s-au desfășurat pe 3 grupe, împărțite astfel:
-- Zofio, CNPCB, Kitta Allegria, Da Vinci College
-- Reggio, CNPCB, IES Principe Felipe, Zofio
-- Reggio, Kitta Allegria, Da Vinci College, CNPCB
          De asemenea, cadrele didactice implicate în proiect au efectuat vizite de informare la cele trei instituții partenere din Madrid și la CTIF (Central Teritorial pentru formare si inovare) -Madrid, Capital. Vizitele au fost urmate de discuții referitoare la activitatea desfășurată și comparații între sistemul de învățământ din Spania si cel din România.
          Miercuri, 15.02. 2017, a fost organizată o Conferință ce a avut ca temă schimbul de bune practici în educația preprimară, cu participarea a 120 cadre didactice din școlile din Madrid. În cadrul acesteia, fiecare coordonator a prezentat instituția pe care o reprezintă și a răspuns întrebărilor adresate de public.


Site-ul oficial al proiectului

Facebook: Train 2 train


© Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanţa   |   Designed by Cătălin Adrian Chita